Novice

PREDZADNJA TEKMA VZHODNE LIGE, POSLASTICA

Objavil markobezensek | povezava

V soboto, 25. 3. 2017, smo se udeležili predzadnje tekme Vzhodne lige v Trbovljah. Trboveljčani so navdušili s tehnično zahtevnimi smermi, tako da so se tekmovalci z zatikanjem pet, preprijemanjem in veliko voljo vzpenjali po previsni steni ali bolje kar stropu. Za vrh je bila potrebna velika mera izkušenosti, zbranosti, moči in iznajdljivosti. Prav vsi, ki so zastopali Plezalni klub Slovenske Konjice, so se odrezali odlično.

Vsem velike čestitke.

  • Janej Kotar 1. mesto absolutno
  • Ema Korošec 1. mesto B-skupina, 4. mesto absolutno
  • Maja Bobik 7. mesto B-skupina, 16. mesto absolutno
  • Luka Črešnar 6. mesto B-skupina, 15. mesto absolutno

Rezultate si lahko pogledate na spodnji povezavi. http://climbers.si/index.asp?Page=VzhodnaLiga&SubPage=PredstavitevLige

Marko Bezenšek


TRETJA TEKMA VZHODNE LIGE IN V PRIČAKOVANJU ČETRTE

Objavil markobezensek | povezava

V soboto, 18. 4., smo se s tekmovalci udeležili tretje tekme Vzhodne lige v Radljah ob Dravi, zaradi bolezni v okrnjeni postavi.

V zelo moderno opremljeni dvorani, na drugem koncu Pohorja, smo zopet stali na stopničkah. Kljub zgoščenemu tekmovalnemu tempu, so vsi tekmovalci pokazali zelo veliko volje, prsti so boleli in roke so bile utrujene. Vsem velike čestitke.

  • Janej Kotar 1. mesto absolutno
  • Ema Krošec 1. mesto B-skupina, 5. mesto absolutno
  • Maja Bobik in Monika Borovnik 19. in 22. mesto B-skupina

Rezultate si lahko ogledate na spodnji povezavi. http://climbers.si/index.asp?Page=VzhodnaLiga&SubPage=PredstavitevLige


Odlični rezultati plezalcev na drugi tekmi Vzhodne lige

Objavil markobezensek | povezava

To soboto se je v Slovenski Bistrici zaključila druga tekma Vzhodne lige.

Tekme se je udeležilo šest tekmovalcev iz našega kluba. Dosežki vseh so bili več kot odlični. Kljub temu da je bilo večkrat na najvišji stopnički že skoraj premalo prostora, se je tekma zaključila v veselem vzdušju. Janej Kotar prvo mesto absolutno, Ema Korošec prvo mesto absolutno in b-kategorija, Luka Črešnar tretje mesto B-kategorija, Brina Mlakar, Monika Borovnik in Maja Bobik vse tri na enakem devetem mestu. Vsem iskrene čestitke in le tako naprej.

Rezultate si lahko ogledate na tej povezavi http://climbers.si/index.asp?Page=ArhivVzhodneLige_Tekme&SubPage=Rezultati&IDTekme=62

Marko Bezenšek


Novo v koledarju: tekme državnega prvestva in izpiti za športnega plezalca

Objavil Blaž | povezava

V koledarju so zdaj datumi tekem državnega prvenstva 2017 v težavnosti in balvanih.

Prav tako je znan predviden datum izpita za športnega plezalca in sicer 23.3.2017.


Plezanje na kulturni dan.

Objavil Vladi | povezava

Odločitev, da združimo kulturo s plezanjem, se je obrestovala. Uživali smo vsi, naplezali smo se tudi. Osem se nas je odpravilo plezat v CAC. Ker je 8. februar dan za desant na IKEO in Gradec, sem bil presenečen, da sploh ni bilo gužve. Na koncu smo čakali še samo dva najbolj zagreta in natrenirana bolderaša, ki nikakor nista mogla nehat. Baje so bili tako krasni bolderji, da je treba vse preplezat :-). Edino na Franceta smo verjetno vsi pozabili, ko smo plezali. Se pa zato zdaj v opravičilo spomnimo in preberemo kakšno njegovo poezijo?? Kakor koli, lepo je bilo in uživali smo, hvala vsem za udeležitev.


Komentarjev 1

Vzhodna liga, dan za stopničke

Objavil markobezensek | povezava

Na letošnjem koledarju Vzhodne lige je pet tekem, v soboto so se naši mladi člani udeležili prve tekme v Slovenj Gradcu.

Na tekmo se je prijavilo šest tekmovalcev in tekmovalk. Tekma je bila novost, saj se je organizator letos odločil poleg težavnostnih disciplin vpeljati tudi hitrostno; disciplino, ki se bo izvajala tudi na letnih olimpijskih igrah, Tokio 2020. Tekmovalna skupina, s katero smo se tekmovanja udeležili, se je odrezala več kot odlično. Tekmovali so v treh izmed petih starostnih skupin in v vsaki stali na odru za zmagovalce. Domov so odnesli dve 1. mesti v absolutni in B razvrstitvi, eno 2. mesto B razvrstitev in eno 3. mesto B razvrstitev, skupno 4. medalje.

Tukaj so kompletni rezultati.

Vse čestitke vsem tekmovalcem in uspešno sezono še naprej.


Led tu in tam

Objavil Mali | povezava

Razmere za plezanje ledu so zadnja leta precej muhaste in redko se zgodi, da zamrzne toliko slapov kot letos. Zato sem, kar dobro izkoristil to izjemno priložnost.

Najprej sem 15.1. s Sandijem plezal Palenk, Kaskado in Reberski graben. Za slednjega sva se odločila zatem, ko sva že na poti proti domu srečala nekaj članov AO Tam in so nama priporočili, naj zlezeva še to. Odlična odločitev, ki se je vrnila z čudovito plezarijo.

Pester je bil tudi naslednji vikend. Najprej sva z Gorazdom 21.1. zlezla Slap pod Sušico. Slap, ki postreže z lepim plezanjem v prvem raztežaju, lepa pa sta tudi raztežaja nad mostom (baje sta redkeje narejena). Že čez dva dni pa sem bil spet v Logarski dolini z Lukom in imela sva plezalni maraton od zore pa skoraj do mraka. Splezala sva Centralni Ivovec, Levi Ivovec, Raztočnik in Sušico.

Nazadnje pa sva z Lukom, 28.1., plezala na Gorenjskem. Z nama je bil tudi Andraž, ki je vse skupaj pofotkal. Najin glavni cilj je bil Peričnik, ki ga je Luka že zelo dolgo imel na spisku želja. Še v trdi temi smo bili prvi na parkirišču, a sta kmalu za nami prišli še dve navezi. Ena se je odločila, da bo vljudno počakala. Druga, ki jo je vodil sicer eden naših boljših lednih plezalcev, pa naju je prehitela, oziroma sva jo iz spoštovanja do boljših od naju spustila naprej. Vse je zgledalo obetavno, ko je vodja naveze ekspresno preplezal prvi raztežaj. A se je zapletlo, saj se je izkazalo, da sta njegova soplezalca veliko bolj počasna kot on. Tako smo imeli v slapu celo veselico s prehitevanjem, križanjem, prepletanjem štrikov…So se pa fantje na vrhu prijazno opravičili in ohladili neprijetne občutke v nama. Sam Peričnik res ni naj težji in tudi ne najdaljši slap, zato pa plezanje poteka v norem ambientu. Če k temu dodaš še začetek plezanja v temi z naglavnimi lučkami, pa je vse skupaj še bolj divje. Ker je bilo plezanja kmalu konec, dan pa še dolg, sva z Lukom odšla še pogledat Luciferja. Bala sva se, da naju bo pričakala gneča z obstreljevanjem z ledom, gnečo na štantih in vsem ostalim, kar spada zraven. Namesto tega sva bila deležna dveh prijetnih presenečenj. Prvo je bilo, da je bilo na mestu zloglasnega prečkanja ledeno mrzle Save na novo postavljena brv, ki nama je prihranila izumljanje novih načinov prečkanja vode brez da se zmočiš do gat. Drugo še večje presenečenje pa je bilo, da sva imela slap čisto zase. Sama plezarija pa čisti užitek. Strmo, malo tuširanja, od lukenj, čisto mehkega pa do trdega ledu. Zame se je Lucifer vsekakor vpisal med najboljše slapove, kar sem jih kdaj plezal.

Na koncu bi se zahvalil še vsem soplezalcem, Sandiju, Luku in Gorazdu, za super družbo in prevoz. Gorazdu, da je vedno pripravljen velikodušno posoditi ledne vijake. Pohvala gre tudi Andražu, ki si je vzel cel dan, naredil super fotke in nudil meni prevoz, Luku pa tudi gretje riti v avtu. Hvala.


Komentarjev 2

Državno prvenstvo srednjih šol

Objavil Blaž | povezava

V sredo, 25.1.2017 je v Ljubljani potekalo srednješolsko tekmovanje v športnem plezanju.

Na tekmovanju je odlično 2. mesto med nelicenciranimi dijaki dosegla Maša Godec. V kvalifikacijah ji je kljub zahtevni smeri uspelo doseči vrh, v finalu pa ji je malo zmanjkalo za 1. mesto.

Čestitamo!


Izlet v Gradec 8. februarja

Objavil Blaž | povezava

Na kulturni praznik, 8. februarja organiziramo plezalni izlet v Gradec.

Šli bomo plezati športne smeri v CAC ali pa na balvane v Boulderclub, odvisno od interesa,

Prijavite se lahko tukaj s komentarjem ali pa na Facebooku.


Komentarjev 3

23. srednješolsko prvenstvo v športnem plezanju

Objavil Blaž | povezava

V sredo in četrtek, 25. in 26. januarja 2017, bo v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava potekalo 23. srednješolsko državno prvenstvo v športnem plezanju.

Tekma B (tekma nelicenciranih tekmovalcev)

  • sreda, 25. januar 2017

Tekma A (tekma licenciranih tekmovalcev)

  • četrtek, 26. januar 2017

Pozor, na tekmovanje vas mora prihaviti šola, ne klub! Več podrobnosti in povezave za prijavo.


Koledar

Brez dogodkov v naslednjih 30 dneh:

- ni dogodkov -

Celoten koledar