Novice

Vzrdževalna dela na bolderju

Objavil Blaž | povezava

Zardi rednega čiščenja in zračenja blazin bo bolder v času zimskih počitnic zaprt. To je od 23.2. do 1.3.


Druga tekma Vzhodne lige - Celje

Objavil Blaž | povezava

Vzhodna liga se je nadaljevala z drugo tekmo v hitrosti, ki so jo organizirali v Celju.

Naša ekipa je bila še bolj številčna in tudi rezultati so bili dobri:

Rezultati:

Starejši cicibani:
 14. Gal Krančan
 15. Rok Marinko
 16. Urban Zidanšek
 25. Marsel Polutnik

Starejše cicibanke:
 17. Eulalie Maccagnan

Mlajše deklice:
 9. Julija Hitrec
 16. Clea Plankl
 DNF Žana Pilih

Starejše deklice:
 2. Monika Borovnik
 10. Ema Korošec
 12. Špela Levart

Kadeti:
 1. Luka Črešnar

Kadetinje:
 5. Maja Bobik

Vzhodna liga že v teku - prva tekma Slovenj Gradec

Objavil Blaž | povezava

Globoko smo že zakoračili v novo sezono vzhodne lige in tule je nekaj novic z malo zamude.

Letos naš klub zastopa številčno okrepljena ekipa in imamo tako prvič tekmovalce in tekmovalke v skoraj vseh starostnih skupinah.

Liga se je pričela s tekmo v hitrosti v Slovenj Gradcu. Čutiti je bilo nervozo pred prvo tekmo sezone, vendar so se naši tekmovalci kljub temo dobro držali. Žaj je absolutnemu favoritu med kadeti, Luki Črešnarju spodrsnilo in tako ni bilo nič od pričakovane zmage.

Rezultati:

Starejši cicibani:
 13. Gal Krančan
 21. Rok Marinko
 26. Marsel Polutnik

Starejše cicibanke:
 19. Eulalie Maccagnan

Mlajše deklice:
 8. Julija Hitrec
 15. Clea Plankl
 17. Žana Pilih

Starejše deklice:
 2. Monika Borovnik
 6. Ema Korošec

Kadeti:
 6. Luka Črešnar

Šola športnega plezanja 2020

Objavil Blaž | povezava

Zaradi velikega zanimanja ponovno organiziramo šolo športnega plezanja.

Informativni sestanek bo v torek, 11.2. ob 19:00 v plezalnem centru v športnem parku.

Vabljeni!


Koledar vzhodne lige

Objavil Blaž | povezava

V koledar so vpisani datumi tekem vzhodne lige.

Zdaj pa le pridno piliti formo!


Plezarija v Pragi

Objavil Boštjan | povezava

Takoj po novem letu je bil čas za nove podvige in potepanja. Tako nas je pot vodila do Prage, kjer je bil v prvem planu (mene in Mojce) ogled te čudovite evropske prestolnice s svojo veličastno arhitekturo, kulturo in gastronomsko ponudbo (pivo spada v kategorijo hrane).

A druga dva (Luka in Maj) "super navdušena" nad ogledi sta imela pa en poseben cilj in to je plezarija v Pragi (če smo že tam, kaj pa češ drugega delat). In tako smo v petek zvečer vzeli plezalno opremo (itak smo jo dali v avto, za vsak slučaj) hop na tramvaj št. 20, pa potem še na 7 in že smo na Križovi ulici nekaj sto metrov od stare tovarne Škoda, kjer so uredili zavidanja vreden plezalni center Lezecke centrum Smichov link.

Center je razdeljen na 3 "cone" in sicer velika bolder dvorana, kjer lahko probaš vse žive probleme od malih grifov do volumnov postavljenih v razne bolder probleme, srednjo dvorana z otroškimi stenami do manj zahtevnih neprevisnih visokih sten, pa do velike dvorane s fascinantnimi visokimi stenami do 15.5 m in norimi previsi. Skupno imajo 331 smeri z različnimi strukturami, tudi za Jam-anje (to bi blo za Primoža) s površino 2.000 m2 teh plezalnih sten. V centru imajo ločen prostor za igranje malih otrok, medtem ko starši pležejo in do izredno pomembnega prostora, to je PIVNICA, kar na sredi dvorane, kjer se športno pije (po videnem) samo PIVO.

Ko to vidiš (pivnica sredi dvorane), ti je bolj jasno zakaj Ondra tak' rad pleže.

Za vse, ki vas bo pot zanesla v Prago, priporočamo, vzamite si nekaj ur večernega časa in probajte to dobro izkušnjo na enem mestu v zares dobro urejenem plezalnem centru.

Boštjan, Luka in Maj


Datumi usposabljanj za leto 2020

Objavil Blaž | povezava

KŠP je objavila datume usposabljanj in izpitov za leto 2020:

Izpit športni plezalec:

  • 1.2. in 2.2. prvi rok
  • 7.3. in 8.3. drugi rok

Usposabljanje vaditelj športnega plezanja:

  • 18.1. sprejemni izpit, redni rok
  • 1.2. sprejemni izpit, izredni rok

Več podrobnosti najdete v koledarju.

Kandidatke in kandidati za izpit ŠP1, javite se čim prej, da organiziramo obnovitveni tečaj.


Zaključek 2019

Objavil Blaž | povezava

Kot se spodobi, bomo tudi letošnjo sezono zaključili s klubsko tekmo, ki se bo nadaljevala s tradicionalno zabavo z disko kroglo!

Težko pričakovani dogodek bo v petek, 20.12.

Urnik:

  • 17:00, bolder: zabavna tekma za najmlajše kategorije
  • 18:00, dvorana: tekma v težavnosti za srednje in starejše kategorije
  • 20:00, bolder: superfinale
  • 21:00 DISKO KUGLA PARTY

Tekmovalne smeri bodo primerne za vse nivoje plezanja, od lahkih do 'Ondro navija'.


Zasedenost bolderja zaradi šole športnega plezanja

Objavil Blaž | povezava

Zaradi šole športnega plezanja bo bolder od torka, 26.11. (občasno) zaseden ob torkih in četrtkih od 19:30 do 21:00.

Pred obiskom je najboljše, da preverite pri Pevčiju in prilagodite svoje obiske temu.


Odprava Omiš 30.10-3.11. 2019

Objavil Vladi | povezava

Ko se nekaj lepega konča, komaj čakam, da bi kaj podobnega čimprej ponovili. Odprava Omiš je uspela, kljub slabi vremenski napovedi. V sredo smo se zbrali v Kampu Galeb. Jaz s Simono, Janez in Alex (vsak s svojo družino), Urška in Jasmina. Tu pa sledi presenečenje. Pridružila se nam je družina Maccagnan iz Zreč. Občudujem njihov pogum, da so se nam pridružili kljub temu, da še nismo plezali skupaj ali se drugače spoznali! Zvečer smo vsi pogumni in polni pričakovanj kovali načrte o naših sledečih podvigih.

V četrtek smo že hiteli v sektor Ilinac. Jaz in Alex sva napadla smer Secret of Cetina, 300m, 6b+; Janez je z Janejem splezal smer Freedom 220m, 6b. Najina smer je bila zelo lepa, kašen raztežaj je bil bolj redko navrtan, vendar je šlo. Detajl je bil drugi raztežaj 6b+, ki je lepa plata z majhnimi kristali za katere nisem bil siguren, da bodo zdržali mojo težo. Proti vrhu je bila skala malo slabša, mestoma je bilo polno naloženega kamenja, vendar to ni pokvarilo veselja na koncu, ko sva smer uspešno preplezala. Ker sta Janez in Janej plezala le lučaj stran od naju, sva ju počakala na vrhu in sledilo je skupno veselje, saj je Janej prvič plezal tako dolgo smer. Bravo Janej!!! Sestop ni bil ravno sprehod. Najprej smo morali najti markirano pot. Do nje smo se prebijali med drevesi, grmovjem in skalami. Ker nismo točno vedeli kje je pot, je bil prvi del sestopa prebijanje skozi brezpotje. Ko smo končno našli markirano pot je bil preostanek sestopa le še čimprej dol.

V kampu je sledila večerja in sprehod ob obali do bara na pomolu in spoznavanje novih članov kluba. Zanimiva družina so tile Maccagnanovi in sem zelo vesel, da so se nam pridružili na odpravi. Nismo bili dosti skupaj in na žalost tudi plezali nismo skupaj. V opravičilo naj povem, da nam je vreme malo spremenilo načrte, vendar do tja še pridem.

Janez, Alex in jaz smo načrtovali velik podvig, vsaj za nas. Želeli smo preplezati smer Dalmatinski san v Biokovem. To je 600m dolga smer (19 raztežajev) in 450 višinskih metrov, ocena je 6b. Dostop traja nekje 1,5h; sestop pa, opisan v vodničku, 3h. Obstaja tudi krajša varianta, ki mi jo je zaupal Bogdan Napret (hvala!!!). Ker so novembra dnevi kratki smo se odločili za zgodnjo uro. V petek smo vstali okoli štirih zjutraj, zajtrk in gremo na pot. Malo pred peto smo se odpeljali iz kampa proti Makarski. Po 40 minutah vožnje smo prispeli na parkirišče, od koder smo s čelkami na glavah pričeli s hojo v hrib po markirani poti. Po dobri uri hoje smo prišli do vznožja stene, kjer smo dokaj hitro našli smer. Ob sedmih zjutraj smo pričeli s plezanjem. Janez je plezal prvi.

Prvi trije raztežaji brez posebnosti. Sledi 6b, vse gladko. Super! Spet lažji raztežaji, malo po deseti smo bili na polovici. Do tukaj vse po planu, razpoloženje odlično. Sedaj pa sledijo malce težji raztežaji. 6B plata, vse je v nogah. Zanimivo. Od tu naprej, pa je bilo vse težje. Ne zaradi ocen ampak zaradi utrujenosti. Plezali smo že 5 ur. Utrujenost se je prikradla v roke, noge in v glave. Sidrišča neudobna, plezalk si nismo sezuvali, da jih ne bi izgubili, kar je samo še stopnjevalo bolečine v prstih na nogah. Zadnji 6a raztežaj sem splezal z eno samo mislijo v glavi, da bom kmalu sezul plezalke in jih zamenjal s čevlji. Po 7 urah plezanja smo na vrhu hitro pozabili na utrujenost, zamenjalo jo je veselje! Sledijo čestitke in obvezno fotografiranje, malo počitka in okrepčila. Sedaj pa še sestop, Bogdan Napret mi je dal natančen opis in karto, da bomo našli pot. Najprej malo brezpotja, že spet, nato pa vendarle markirana pot dol. Vso pot sem imel v mislih eno vprašanje. Da je Bogdan to vse zmogel sem razumel, kako pa je to zmogla Andreja? Po 2 urah sestopa sem prišel do avta popolnoma izmučen. Tudi Janez je bil izmučen, Alex pa; vprašajte njega. On je stroj. Pica, pivo, pot nazaj v kamp. V kampu pa tuš in spanje!

V soboto pa oblačno in deževno vreme. Tudi prav, bomo malo počivali. Družabne igre cel dan, veselje, smeh in dobra družba. Kaj bi si želel več? Sledi večerja v dobri restavraciji, klepet na terasi pred bungalovom in počasi gre vse lepo proti koncu. Nedelja je deževna, nič plezanja, samo pot domov.

Najlepša hvala prav vsakemu na naši odpravi. Vsak je prispeval delček, da je na koncu nastala čudovita celota.

Moje mnenje je, da bo takšno odpravo težko ponovit. Pa saj to vedno rečem ;-)


Komentarjev 1

Koledar

Brez dogodkov v naslednjih 30 dneh:

- ni dogodkov -

Celoten koledar