Novice

Avgustovsko potepanje

Objavil Mali | povezava

Avgusta sva se z Lukom odpravila na plezalni dopust v Italijo. Med večimi izbirami sva se glede na vremenske razmere na koncu odločila za Matterhorn.

Zvečer sva se pripeljala v Cervinio in prespala v avtu, naslednje jutro pa dostopila do bivaka Carrel na 3.835 metrov nadmorske višine. Bivak je bil ob 12.00 že precej poln. Proti večeru se je v njem nabralo že skoraj 100 ljudi. Popoldan in ponoči je snežilo, a na srečo to naslednji dan ni predstavljalo težave. Noč sva večinoma prebedela, ker je bilo v bivaku nevzdržno vroče in slab zrak. Naslednji dan je sledil vzpon do vrha po grebenu Lion, ki je na težjih mestih opremljen z verigami, konopljinimi vrvmi in tudi lestvijo, ponuja pa tudi lažje prosto plezanje. Po poti mimo naju švigne Kilian Jornet. Sestopila sva na švicarsko stran po grebenu Hornli, ki je lažji od grebena Lion, oba skupaj pa omogočata lepo prečenje Matterhorna . Pri bivaku Solvay sva si natopila liter snega, nato pa nadaljevala do koče Hornli. Ker sva prepozna za gondole nazaj do najinega avta povprašava za prenočišče, a je vse zasedeno. Pokličeva še v Schwarzsee hotel, ki je tudi poln. Ne preostane nama drugega kot večerni pohod do vmesne postaje gondole Trockener Steg, kjer bivakirava v nekakšni uti. Noč mine presenetljivo hitro in naslednje jutro se preko ledenika in prelaza Theodul, brez uporabe gondol, vrneva v Italijo do najinega avta.

Pri avtu preveriva vreme za naslednje dni in obeti niso idealni, zato se odločiva, da greva v Valle Dell'orco poskusit plezat v granit. Med plohami nama v dveh dneh uspe preplezati eno navrtano platasto smer in eno neopremljeno smer s počmi, da sva dobila občutek, kako izgleda plezanje v granitu.


Komentarjev 1

Začenjamo s treningi športnega plezanja

Objavil Blaž | povezava

http://www.pksk.si/static/img/urnik_otroci.jpg


Slovenija - športnoplezalni vodnik 2018

Objavil Blaž | povezava

Nabavili smo letošnji (2017-18) vodniček za Slovenijo, po domače popularno imenovan 'cegl'.

Ta izdaja si v resnici zasluži tak vzdevek, saj je večja, debelejša in težja. Vsebuje nekaj novih plezališč, predvsem pa lepe barvne fotografije in vrise smeri.

Za izposojo kontaktirajte Bogdana ali Blaža.


Bolder je spet usposobljen

Objavil Blaž | povezava

Hvala vsem, ki ste sodelovali pri generalnem čiščenju, lepljenju in namestitvi blazine. Zdaj pa spet na polno trenirat!


Rekonstrukcija bolderja

Objavil Blaž | povezava

Naj vas spomnim, jutri, 11.8. ob 9:00 sestavljamo blazine in spet vzpostavljamo normalno stanje na bolderju.

Prosim za udeležbo in pomoč pri delu.


Vzdrževalna dela na bolderju

Objavil Blaž | povezava

Zaradi rednih vzdrževalnih del na bolderju (pleskanje, generalno čiščenje, zračenje blazin, itd) plezanje do nadaljnega ni mogoče.

Kdor ima močno željo po plastiki lahko še vedno gre v športno dvorano, ostali pa brž v skalo!

Dela bomo ta vikend nadaljevali s ponovnim lepljenjem podblazine in sestavljanjem blazin in prevleke.


Uspešen tabor na Čreti

Objavil Blaž | povezava

Minuli vikend smo imeli uspešen tabor v Čreti. Lepo urejeno plezališče se skriva visoko v gozdovih nad Vranskim, povsem blizu pa je tudi planinski dom, kjer smo bili nastanjeni.

Tabora se je udeležilo 6 otrok, ki sta jih oba dneva spremljala Anja in Marko, nekaj starejših članov pa se je pridružilo samo v soboto ali nedeljo. Oba dneva smo plezali na polno, od lahkih smeri za spoznavanje s skalo pa do prav resnega napada na težavnost 7a/a+ (Ema, Monika, Luka).


Začasna demontaža oprimkov

Objavil Blaž | povezava

Brez panike, niso in ne bodo nas okradli!

Za tekmo v Solčavi bomo posodili nekaj oprimkov in volumnov.

Spet jih bomo namontirali naslednji teden.


Poletni tabor v Čreti, 30.6. - 1.7.

Objavil Blaž | povezava

Letos bomo prelomili s tradicijo in bomo na poletni tabor šli na Čreto, namesto v Kotečnik. Tabor bo potekal od sobote 30.6. zjutraj do nedelje 1.7. zvečer.

Čreta je novejše plezališče v hribih nad Vranskim in je idealna za toplejše mesece. Ponuja skoraj 200 smeri vseh težavnosti, od popolnoma začetniških, pa do 8c+ (za najbolj zagnane).

Prespali bomo v planinskem domu na Čreti, kjer bodo tudi poskrbeli za prehrano.

Natančna navodila še sledijo.


VRHOVI IN ZLATE MEDALJE - ZAKLJUČEK VZHODNE LIGE V CELJU

Objavil markobezensek | povezava

V nedeljo smo se udeležili zadnje tekme letošnjega tekmovanja Vzhodne lige. Tekmo smo zaključili v zmagovalnem slogu, vrhovi so padali kot za stavo in temu primerna je bila tudi bera medalj.

Naša najmlajša člana Urban in Marsel, med mljašimi cicibani, sta tekmo na novo postavljeni umetni steni v Celju odprla s štirimi vrhovi. In če je bila takšna otvoritev, je moralo biti takšno tudi nadaljevanje: Ema 2 vrhova, Monika in Luka vsak po en vrh, BRAVO.

Vsi trije Ema, Monika in Luka so v letošnjem plezalnem letu in tekmovalni sezoni Vzhodne lige dokazali, da si zaslužijo mesto med najboljšimi. Nikakor ne smemo pozabiti na Majo Bobik in Brino Mlakar, obe sta zelo pomemben člen tekmovalne ekipe. Letošnja sezona Vzhodne lige se je zaključila v zelo dobrem in zmagovalnem vzdušju. Vsem tekmovalcem, brez izjeme, gre velika zahvala in čestitke za ves trud, ki ga vlagajo v trening. Trdo delo se obrestuje!

REZULTATI 6. ZADNJE TEKME VZHODNE LIGE V CELJU

MLAJŠI CICIBANI/CICIBANKE Marsel Polutnik in Urban Zidanšek: 4-krat vrh.

MLAJŠI DEČKI/DEKLICE Monika Borovnik: 1. mesto, B-licenca; 6. mesto, Absolutno, Ema Korošec: 1. mesto, A-licenca.

STAREJŠI DEČKI/DEKLICE Luka Črešnar: 1. mesto, B-licenca; 5. mesto, Absolutno Maja Bobik: 7. Mesto, B-licenca, 14. mesto, Absolutno

SKUPNI REZULTATI VZHODNE LIGE

Marsel Polutnik in Urban Zidanšek: Odlično zaključena sezona

Monika Borovnik: 1. mesto, B-licenca in 5. mesto, Absolutno

Ema Korošec: 9. mesto, A-licenca

Luka Črešnar: 1. mesto, B-licenca, 4. mesto, Absolutno

Brina Mlakar: 17. mesto, B-licenca, 25. mesto, Absolutno

Maja Bobik: 6. mesto, B-licenca, 14. mesto, Absolutno

S plezalci iz našega kluba res ni dobro češenj zobat. Marko Bezenšek


Koledar

1 dogodek v naslednjih 30 dneh:

27.06. - Tabor Trenta


Celoten koledar